• Categorie(ën) Industrieel
  • Adres Viaductstraat 3-4, 9725 BG Groningen, Nederland, Groningen
  • Bouwjaar 1931

Toen: Puddingfabriek | 1931

Nu: Bedrijfsverzamelpand | Groningen | 2003

De Puddingfabriek werd in 2006 door 2f4 Vastgoed aangekocht in de huidige vorm en gebruik. Alles werd gehouden zoals het is, de herbestemming had immers plaatsgevonden en het pand was al in gebruik. “Wij zijn als commerciële partij vooral gaan kijken naar hoe we er een rendabele situatie van konden maken. Er bleken mogelijkheden te over om het commercieel uit te baten.” – Daan Ruiter – directeur 2f4 vastgoed

Succesfactor: Feeling met het karakter

“We hebben het pand tot een product weten te maken. Er is kantoorruimte genoeg te huur in de stad Groningen en de omliggende plaatsen, maar je moet op zoek naar de juiste doelgroep voor jouw bestemming. We verhuren dan ook geen kantoren, maar ruimtes. Ondernemingen worden steeds mobieler en minder locatievast. Hun klanten zitten overal. Nu is het vooral belangrijk dat je op een goede plek zit en bereikbaar bent. Bedrijven in de creatieve sector vinden hun plaats in ons bedrijfsverzamelpand. Zij hebben feeling met het industriële karakter. Zij passen bij de uitstraling van het pand en het pand past bij de creatieve sector.

Struikelblok: De geneugten van een oud pand

“Een ouder pand als de Puddingfabriek neemt de nodige geneugten en onderhoudsposten met zich mee. Zouden we het nu bouwen, dan werd het opgeleverd anno 2015 met alle geldende bouwvoorschriften. Nu hebben we te maken met de toenmalige richtlijnen en dat betekent vooral heel veel stookkosten en blijvend constructief onderhoud. Onze droom is om het karakter van het pand te kunnen behouden, maar het wel energiezuinig, of liever nog energieneutraal te maken. In theorie kan dat, maar het valt of staat met de juiste investering.”

Tips: Marktconforme verhuurprijzen

“Kies voor marktconforme huurprijzen. Wij doen dat bovendien in een all-in verhuurmodel, geen kale huur met bijkomende kosten, maar vaste bedragen en ook nog eens flexibel opzegbaar. Zoek de meerwaarden van je pand om het in de markt te zetten: de karakteristieke Puddingfabriek ligt dicht bij het station en biedt alle voorzieningen die nodig zijn om een bedrijf te voeren. Het biedt het karakter van toen met het gebruiksgemak van nu. Dat maakt de Puddingfabriek gewoon een hele fijne plek om te zijn.”