Geplaatst op 10 november 2015 in Actueel

Vanaf 14 november worden in het kerkje aan de Hollemastraat in Houwerzijl een reeks concerten georganiseerd onder de noemer ‘Houwerzijl House for Sale sessions’. Het kerkje, een voormalige galerie, staat te koop en wordt onder de aandacht gebracht door deze tijdelijke bestemming. Een vernieuwende aanpak en een prachtige kans voor pandeigenaar en de organisator van de concerten.

De aanpak valt onder het project Open de Tussenruimte, een initiatief van Stichting DBF, DAAD architecten en gemeente De Marne. Het project richt zich op het herbestemmen van leegstaande panden door in te zetten op tijdelijk gebruik. Op deze manier kunnen potentiële huurders of kopers de mogelijkheden van het pand zien of ervaren. De reeks van concerten, mogelijk gemaakt door Camping Roodehaan en pandeigenaar Roel Hoogenboom, speelt in op deze kans.

Elke tweede en vierde zaterdag vanaf november t/m februari wordt er een bijzonder live-concert met of zonder diner georganiseerd. Op 14 november is het eerste concert met, volgens Blokhuis en Beelen, het talent van het jaar 2015: Lorrèn Rettich met haar trio. Entree concert: 10 euro, entree concert en heerlijk avondvullende hapjes 25 euro. Keuken open vanaf 17.30 uur, Aanvang concert 20.31uur. Reserveren kan telefonisch: 0595-571598, of via info@roodehaan.com.