Geplaatst op 1 november 2016 in Actueel

Bron: DVHN

School 24 in Nieuw-Buinen is niet geschikt om te verbouwen als woonlocatie voor statushouders, voor De Bark in Valthe en De Buyne in Buinen is dat hoogst twijfelachtig.

Dat zijn de conclusies van het onderzoek dat het OndersteuningsTeam Asielzoekers en Vergunninghouders (OTAV) in opdracht van de gemeente heeft uitgevoerd. Daarin is bekeken in hoeverre huisvesting van vluchtelingen met een verblijfsvergunning bouwtechnisch en financieel haalbaar is. Verbouwen van het oude pand van School 24 blijkt te kostbaar. De gemeente wil het pand daarom verkopen zodat andere belangstellenden er een nieuwe bestemming aan kunnen geven.

Ook investering in de panden in Valthe en Buinen is in eerste instantie niet rendabel. Deze gebouwen bieden echter nog mogelijkheden, omdat ze bouwkundig geschikter zijn dan het pand in Nieuw-Buinen. Hoe kansrijk deze mogelijkheden zijn moet nog blijken. Daarvoor gaat de gemeente eerst in gesprek met woningcorporaties, projectontwikkelaars en lokale aannemers, met het oog op de eventuele verbouw en exploitatie. Het college wil vóór 1 februari een definitieve beslissing nemen over de twee overgebleven schoolgebouwen.