• Categorie(ën) Cultureel, Horeca, Kantoor, Winkel, Wonen
  • Adres , Friesland
  • Monumentstatus Rijksmonument
  • Bouwjaar 1790
  • Monumentnummer 39505
  • Pandoppervlak 274 m²
  • Perceeloppervlak 716 m²
  • Ligging in het centrum
  • Vraagprijs € 338.000

Sud 14 in Workum is wegens uitbreiding van het huidige bedrijf beschikbaar. Dit representatieve winkelpand, met monumentale trapgevel, is o.a. voorzien van een fraaie winkelruimte, werkplaats en magazijnruimten. Het pand is gelegen in het centrum van Workum en grenst aan de achterzijde aan een openbaar parkeerterrein. In een omtrek van 50 meter zijn diverse winkels en bedrijven gevestigd, waaronder een bouwmarkt en filialen van Action, Blokker en Kruidvat.

Door de bestemming “Centrum” is het pand multifunctioneel te noemen, de mogelijkheden zijn eindeloos. Er valt onder andere te denken aan: een winkel al dan niet met een woonhuis, het vestigen van ambachtelijke of dienstverlenende bedrijven, ateliers, kantoorruimte, et cetera. Ook is het mogelijk om het pand te gebruiken als woonhuis.

De huidige winkelruimte, werkplaats en de magazijnruimten zijn goed bereikbaar, zowel aan de voorzijde als achterom, via de naastgelegen straat ‘Molewyk’. Bij het pand behoort namelijk een eigen oprit en parkeerruimte. Tevens wordt de naast de oprit gelegen garagebox aan de Molewyk mee verkocht.

Huidige indeling: Winkelruimte met glazen pui, balie en trapopgang naar de verdieping. De frontbreedte is ongeveer 5 meter en naar achter breder uitlopend. De diepte is ongeveer 30 meter. Winkel vloeroppervlak circa 165 m² netto.
Er is een vaste trap aanwezig naar de eerste verdieping. Hier bevinden zich een kleine overloop, kastruimte en een kantoorruimte van circa 35 m². Aansluitend aan de winkel, een kantine met keukenblokje en toilet, samen groot circa 16 m².

Vervolgens komt u in de inpandige magazijnruimte met zolder, oppervlakte ongeveer 85 m². Het platte dak gedeelte is volledig geïsoleerd met bitumen van 6 centimeter. Aan de achterzijde van het pand bevindt zich de werkplaats met een nokhoogte van circa 5,50 meter, vloeroppervlak ongeveer 153 m². Toegang tot de bovengenoemde ruimten is er tevens via de automatische rolsegmentdeur welke uitkomt bij de oprit aan de Molewyk.

Er wordt momenteel geen gebruik gemaakt van de aanwezige gasaansluiting; Het geheel wordt verwarmd door middel van een pelletketel. Hierdoor bespaart u aanzienlijk op uw vaste lasten! Indien gewenst kan er ook een gasgestookte HR+ CV-ketel CW5 worden geplaatst, ter vervanging van de pelletketel.

Buiten is nog een berging van ongeveer 10 m². Het beton verharde buitenterrein is gelegen aan de achterzijde van het bedrijfspand en is afsluitbaar middels een stalen hekwerk.

https://www.funda.nl/koop/workum/huis-40902184-sud-14/

Interesse in dit pand?

Neem contact op