• Categorie(ën) Industrieel
  • Adres Kleasterwei 6, Tzummarum, Nederland, Friesland
  • Monumentstatus Karakteristiek
  • Bouwjaar 1910
  • Pandoppervlak 1.025 m²
  • Perceeloppervlak 4.974 m²
  • Ligging in woonwijk
  • Vraagprijs € 495.000

tzummarum1.1
Bedrijfscomplex met karakteristieke, vrijstaande woning op 4.974 m2 eigen grond.
Het geheel is gelegen aan de doorgaande weg, buiten de bebouwde kom ten noordwesten van het dorp Tzummarum (gemeente Franekeradeel) op ca 4,5 km van het A-31 rijkswegennet Amsterdam – Groningen.
Het huidig gebruik als bouwbedrijf en woning is overeenkomstig het vigerend bestemmingsplan ‘Tzummarum’ welke is vastgesteld op 03 september 2009.

De vrijstaande woning is gebouwd omstreeks 1910, het dak rond 2004 geheel opnieuw gedekt met geglazuurde keramische pannen. Door de klassieke bouwelementen in de gevels zoals getoogde-raampartijen is de woning door de gemeente Franekeradeel aangemerkt als een beeldbepalend pand. Op enkele (toog)ramen na geheel v.v. dubbel glas en is deels geïsoleerd. Verwarming geschiedt middels radiatoren aangesloten op een HR-combiketel van het merk Bosch uit ca. 2007.

Vanaf 1990 is de woning (inhoud ca. 750 m3) geheel gemoderniseerd en in 2005 is er een nieuwe klassieke keuken geplaatst v.v. diverse inbouwapparatuur. De woning maakt een goed verzorgde indruk en heeft een eigen oprit vanaf de openbare weg.

Indeling woning: entree- hal, meterkast, kelder, opgang met trapkast, toilet met fonteintje, royale woonkamer met openhaardpartij, woonkeuken, berging, bijkeuken- achterentree.

Verdieping: overloop, vier slaapkamers, badkamer met ligbad, douche, 2e toilet en vaste wastafel.

Zolder: bereikbaar middels vaste trap, overloop- logeerkamer, 2x bergzolder.

Tot de woning behoort tevens een houten garage/schuur van ca. 13 x 8,0 m1 met een inhoud van ca. 430 m3, welke in 1993 is aangebouwd aan de achtergelegen bedrijfsruimte. Opgebouwd uit metalen spanten, gevels van hout en damwandprofielplaten, het lessenaarsdak is gedekt met golfplaten.

Meer informatie

Interesse in dit pand?

Neem contact op