(Voormalig) café

  • Categorie(ën) Horeca, Wonen
  • Adres Greate Buorren 12, Sumar, Nederland, Friesland
  • Monumentstatus Karakteristiek
  • Bouwjaar 1930
  • Pandoppervlak 270 m²
  • Perceeloppervlak 423 m²
  • Ligging in het centrum
  • Vraagprijs € 330.000

Een karakteristiek pand, gelegen in het centrum van Sumar, in gebruik (geweest) als dorpscafé.

De huidige bestemming is horeca.
Er is medewerking van Gemeente Tytsjerksteradiel naar het gebruik als alleen woonhuis.
De bestemmingswijziging hiervoor dient nog wel aangevraagd te worden.

https://www.funda.nl/koop/sumar/huis-42785857-greate-buorren-12/

Interesse in dit pand?

Neem contact op

Monumentaal voormalig postkantoor

  • Categorie(ën) Horeca, Winkel, Wonen
  • Adres Majoor van Swietenlaan 14, Frederiksoord, Nederland, Drenthe
  • Monumentstatus Rijksmonument
  • Bouwjaar 1901
  • Monumentnummer 421912
  • Pandoppervlak 398 m²
  • Perceeloppervlak 1.135 m²
  • Ligging aan de rand van het dorp
  • Vraagprijs € 899.500

Een uniek monumentaal, voormalig, postkantoor, nu in gebruik als woning met winkel en horeca, gelegen in een fraai authentiek historisch landschap. De villa beschikt totaal over 11 kamers, keuken, bijkeuken, kelder, badkamer en 2 bergingen. De mooi aangelegde ruime tuin is biedt veel mogelijkheden. De villa is gelegen op een perceel van 1.135m², heeft een woonoppervlak van ca.398m² en een inhoud van ca.1.673m³.

https://www.funda.nl/koop/frederiksoord/huis-88064530-majoor-van-swietenlaan-14/

Interesse in dit pand?

Neem contact op

Zuivelfabriek Olde Fabriek

  • Categorie(ën) Horeca, Industrieel
  • Adres Midden 184, Wapserveen, Nederland, Drenthe
  • Monumentstatus Karakteristiek
  • Bouwjaar 1896
  • Perceeloppervlak 1.386 m²
  • Ligging in het centrum
  • Vraagprijs € 550.000

Eens in de zoveel tijd doet er zich een unieke kans voor. Neem nou deze Olde Fabriek in Wapserveen. Gebouwd als uitbreiding van de uit 1896 stammende zuivelfabriek. Een icoon dat, nadat het verschillende functies heeft bekleed, uitstekend dienstdoet als opslag-, horeca- en cateringlocatie.

Nu ter overname
De huidige eigenaren hebben in 2010 het voorste gedeelte van de fabriek omgebouwd naar een sfeervol huiskamerrestaurant met een professionele keuken. Deze keuken is ook uitermate geschikt voor het geven van workshops. Waarmee we pas twee van de mogelijke invullingen aanstippen.

De Olde Fabriek (liefst 1.386 m2) is gelegen in landelijk gebied en heeft de bestemming bedrijf. Waardoor het zich ook in dit opzicht perfect leent voor verschillende functies.

 

Horecabedrijfsruimte te koop | Drenthe | Van de Weerd Horecamakelaars (vdweerd.nl)

Interesse in dit pand?

Neem contact op

Het Graauwe Paard

  • Categorie(ën) Horeca
  • Adres Monnikebildtdijk 1, Oude Bildtzijl, Nederland, Friesland

Eetcafé Het Graauwe Paard heeft veel te bieden. Praamvaren, een zaal huren, uitgebreid dineren binnen of buiten op ons terras, snacken of genieten van live muziek?

Naast een gezellig bruin cafégedeelte, beschikt het Graauwe Paard over een mooie grote zaal met podium en eigen bar. Buiten kan er het hele jaar door onder de overkapping gebarbecued worden. Het Graauwe Paard vervult ook een dorpshuisfunctie en heeft in samenwerking met ondernemers uit de buurt verschillende arrangementen in de  aanbieding.

Meer informatie

Café Baard

  • Categorie(ën) Horeca
  • Adres Dekemawei 9, 8834 XA Baard, Nederland, Friesland

baard1

Café Baard is café en dorpshuis ineen. De bovenzaal van het café wordt vooral gebruikt als dorpshuis, terwijl het café beneden wordt verhuurd aan de uitbater.  Het is neen mooie constructie voor een dorpje met zo’n 200 inwoners. Het café ligt aan het water met terras.

Website

Het Wapen van Friesland

  • Categorie(ën) Horeca
  • Adres It Plein 2, 8835 XB Easterlittens, Nederland, Friesland

easterlittens_herberg1

Een klein museum… overal vind je wel iets van vroeger. Een bezoek aan onze oude herberg betekent niets anders dan genieten van lekker eten en drinken in een nostalgische omgeving met een moderne service. De muurschilderingen tonen het dorp zoals het vroeger was. Aan het plafond hangen oude lampen die nog uit vooroorlogse tijden stammen. De zwart-wit foto’s aan de muur herinneren aan die periode. Hoe langer u kijkt, hoe meer u ziet in de “Taapkeamer”. Dat is de charme van deze plek; oog voor detail en een prettige sfeer van gezelligheid. Kom eens langs in Herbergh Het Wapen Friesland, u bent verzekerd van een warm onthaal.

Meer informatie

Wapen van ’t Bildt

  • Categorie(ën) Horeca
  • Adres Van Harenstraat 54, Sint Annaparochie, Nederland, Friesland

wapentbildt2

Dit enige café in “St Anne”, (5000 inw), beschikt over zeer veel vierkante én kubieke meters. Het café (ca 150m2) is op te splitsen middels een vouwwand. De 2 zalen zijn resp. 62 en 101 m2, tevens gescheiden door vouwwanden, waarbij de laatste een eigen entree heeft. Voor grote partijen/activiteiten kunnen alle ruimten als een geheel gebruikt worden.

Meer informatie

De gekroonde Roskam (verkocht 2021)

  • Categorie(ën) Horeca, Wonen
  • Adres Kaatsplein 3, Witmarsum, Nederland, Friesland
  • Monumentstatus Rijksmonument
  • Bouwjaar 1867 en 1739
  • Monumentnummer 39433
  • Perceeloppervlak 350 m²
  • Ligging in het centrum
  • Vraagprijs € 375.000

De Gekroonde Roskam, een begrip en Witmarsum en omstreken. dit prachtige monumentale pand is op een mooie locatie centraal in het dorp gelegen en bied veel mogelijkheden. Aangeboden wordt Kaatsplein 3. Het betreft het Café en de grote bovenwoning. De kavel is ongeveer 350 m².

Er zijn ook mogelijkheden voor bed en breakfast. Het pand en de locatie leent zich hier uitstekend voor.

Het café stamt uit ca. 1867 en heeft monumentnummer: 39433

Het aanpalende pand stamt uit 1739 en het monumentnummer: 39434

Witmarsum ligt  vlak bij de Afsluitdijk en is uitermate goed bereikbaar vanaf het Westen.

 

https://www.fundainbusiness.nl/horeca/witmarsum/object-87490825-kaatsplein-3/

Testpand

  • Categorie(ën) Horeca, Militair
  • Adres Polderweg 9, 8432 PA Haule, Nederland, Friesland
  • Bouwjaar 2000
  • Pandoppervlak 300 m²
  • Perceeloppervlak 800 m²
  • Vraagprijs € 190.000

Dit is een testpand.

Lokaal 55 Van slachthuis tot smaakvol lokaal

  • Categorie(ën) Horeca
  • Adres Oude Oppenhuizerweg 55, Sneek, Nederland, Friesland
  • Bouwjaar 1931

Sneek-Lokaal-55-vooraanzicht

Van slachthuis tot smaakvol lokaal

Toen: Gemeentelijk abattoir, voormalig slachthuis | Sneek | 1931

Nu: Lokaal 55 | horeca onderneming | Sinds 2012

Per toeval langs een pand rijden waarvan je meteen weet ‘dit is het’. Het overkwam Henk Hanenburg en zijn vrouw, precies op het moment waarop het oude bedrijfspand te klein was geworden. Henk: “We zagen direct mogelijkheden en zijn er vol voor gegaan om herbestemming van het pand mogelijk te maken.” Cruciaal daarin was de gemeente, zij moesten net zoveel in de plannen zien als Henk en Hanneke. “De gemeente was voor ons de ontbindende voorwaarde bij de aankoop van het pand. Pas op nummer twee stond voor ons de financiering.”

Die financiering voor herbestemming van het pand kregen ze rond door middel van crowdfunding. Henk: “Grote bedrijven hebben in ons geïnvesteerd en zien hun geld terug in de producten die ze van ons afnemen. Samen met een bijdrage uit eigen middelen leverde het enorme financiële mogelijkheden op waar zelfs de bank blij van werd.” En zo gebeurde het dat binnen een tijdsbestek van zeven maanden de verkoop, de herbestemmingsprocedure, alle vergunningen en bouwtekeningen rond waren. Er volgde een verbouwing waarbij het gebouw vooral comfortabeler werd gemaakt. Veel originele elementen zijn bewaard gebleven. Inmiddels zijn er plannen voor weer een nieuw herbestemmingsproject. Henk pakt het op dezelfde manier aan als het afgelopen traject. “Alles in eigen hand houden, gebruik maken van je netwerk, uitgaan van wat wel kan en niet van wat niet kan en creatief zijn in alles. Van bouwtekening tot een goede balans vinden voor thuis.”

Lokaal 55 is een nieuw begrip in een bestaand familiebedrijf dat al sinds 1885 van Hanenburg op Hanenburg over gaat in Sneek. “Ik ben de vierde generatie die nu eigenaar is. Vanaf mijn opa is de wederhelft belangrijk geworden. Dat geldt ook voor mij. Mijn vrouw was niet alleen onmisbaar in dit traject, het is ook waar ik het meest trots op ben, dat we dit samen voor elkaar hebben gekregen.”