Geplaatst op 27 maart 2018 in Actueel

Bron: LC.nl

Het leegstaande, voormalige pand van Verslavingszorg Noord-Nederland (VNN) in Leeuwarden wordt omgebouwd tot appartementencomplex met 45 woningen.

Het pand van VNN aan de Oostergoweg 8 is gekocht door WKL Vastgoed uit Beetsterzwaag. ,,Ons plan is om er zo’n 45 huurappartementen van minimaal 60 vierkante meter te realiseren voor jonge stellen en expats. We denken ook dat een deel sociale huur wordt”, zegt Louwrens Sytsma van WKL. Sytsma hoopt na de zomer met de verbouw te beginnen. In mei volgend jaar moet het pand klaar zijn voor de komst van de eerste bewoners.

De locatie, vlak naast een ander pand van verslavingszorg, noemt hij aantrekkelijk. Het huidige gebouw beslaat drie bouwlagen, omvat een ruim souterrain en meet bijna 3000 vierkante meter vloeroppervlak. Het complex staat op een kavel van ruim 2000 vierkante meter.

Gevel

Volgens Sytsma van WKL is het de bedoeling om de gevel van het gebouw te verwijderen en het een compleet nieuw aanzien te geven. Ook komt er een verdieping bij op. ,,Bestemmingsplan en de fundering staan dit toe”, licht Sytsma toe. Onder meer door toepassing van warmtepompen moet het een duurzaam gebouw worden.

Het VNN-pand stond sinds een jaar te koop voor 1,6 miljoen euro. WKL heeft er iets minder dan een miljoen euro voor betaald, bevestigt Sytsma.

Eerste in Friesland

Voor WKL Vastgoed is dit het eerste project in de Friese hoofdstad. In Groningen vormde WKL het zorgcentrum Het Menno Lutterhuis aan de Paterswoldseweg om tot een onderkomen voor starters op de woningmarkt, expats en zorgaanbieders. Enkele jaren eerder bouwde het Friese vastgoedbedrijf de Stadsparkkerk aan de Paterswoldseweg in Groningen en de bijbehorende Neboflat, iets verderop aan de Paterswoldseweg, om tot een woonplek voor starters op de woningmarkt.