Geplaatst op 19 januari 2016 in Actueel

Gisteren was het Kenniscentrum Herbestemming Noord aanwezig bij de Kick Off van de prijsvraag ‘A Home away from Home’. Deze prijsvraag richt zich tot studenten en professionals voor het ontwerpen van nieuwe huisvestingsoplossingen voor asielzoekers. Het was een indrukwekkende bijeenkomst met een grote opkomst. Het verhaal van jurylid en voormalig vluchteling Ferdows Kazemi over de zoektocht naar een thuis maakte diepe indruk.

Het COA roept zowel professionele ontwerpers als studenten op om innovatieve en realiseerbare oplossingen in te zenden voor dit urgente sociaal-maatschappelijke vraagstuk. Hiermee willen de initiatiefnemers niet alleen voorzien in een Home away from Home voor de grote groep asielzoekers, maar tegelijkertijd de huidige markt van flexibele huisvesting een impuls van vernieuwing geven.

(http://www.nederlandwordtanders.nl/openoproep/)

Deelnemers kunnen inzendingen doen voor twee categorieën:

  • Binnen: ombouwen van leegstaande gebouwen
  • Buiten: toepassing op beschikbare terreinen

Als het gaat om de categorie ‘binnen’ kan herbestemming een belangrijke rol spelen. Om deze reden monitort en volgt Herbestemming Noord deze prijsvraag.

De registratietermijn voor deelname aan de prijsvraag sluit op: 4 maart 2016. De inzendtermijn voor de eerste ronde van de prijsvraag sluit op: 14 maart 2016.

Kijk voor meer informatie op http://www.nederlandwordtanders.nl/openoproep/. Hier is tevens het reglement te vinden.